Fysikalen Skattkammarën: En radioteater

Fysikalen är spexet vid Fysiksektionen på KTH. Vartannat år skapar ungefär 100 studenter en egenskriven, interaktiv musikalföreställning som spelas för över 1000 personer under 9 föreställningar. På grund av pandemin har vår senaste uppsättningen, Skattkammarën, istället spelats in som en radioteater.

Den finns här i form av ljudfil som klassisk radioteater, perfekt att lyssna på när man gör något annat, men även i en animerad version där det går att se mer av vad som händer på scen. Längre ner på sidan finns också ett digitalt programblad att ladda ner.

Mycket nöje!

/Stabsledningen Toomas, Helmer, Wille
fysikalen@f.kth.se

Beskrivning av spexet

Följ med Jim Hawkins, Mary Read och Thomas Blood med flera ut på de sju haven. Det utlovas nervkittlande intriger, storslagna musiknummer samt en uppsjö av ordvitsar!

Ur Jim Hawkins loggbok, 21 juni 1700:
”Hej hej, kära loggbok. Första dagen på seglatsen och jag sitter nu och tröstäter vid babordet. 
Det sista jag ville var att hitta skattkartan och bli meddragen på ett äventyr fyllt av skattjakter, skämt, sjörövare och sångnummer. Susannah borde insett vilka faror som väntade. Hur tänkte hon när hon rekryterade en skum besättning ledd av en avdankad föredetting? 
Och försöker den fåfänge fransosen hinna före oss till skatten? Det enda jag är säker på är att inget kommer att gå som väntat. Tack och hej, leverpastej med sjögurka är inte okej!” 

Radioteatern med animationer


Radioteatern som ljudfiler

Akt 1: De hittar en skattkarta och äventyret kan starta. Ladda ner Akt 1
Akt 2: De kliver iland på en eller annan strand. Ladda ner Akt 2
Akt 3: Du får se 😉 Ladda ner Akt 3

Programblad

Stöd oss

Hoppas du uppskattade spexet! Vi tar tacksamt emot ett litet bidrag – livslång kärlek utlovas! Du kan också stödja oss genom att gilla oss på Facebook och följa oss på Instagram.

Swish: 123 195 09 22
Märk meddelandet med Radioteater.

Produktionen i bilder

Framtid: Jubileumsfysikalen april 2022

Fysikalen återkommer i 26-30 april 2022 med en jubileumsuppsättning, som blandar det bästa av de 5 senaste spexen. Bland annat finns chans att se delar av detta radiospex live, på scen.

Om du känner dig särskilt inspirerad finns det fortfarande chans att vara med!

Om du vill veta när biljetterna släpps, följs oss på Facebook eller Instagram, eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.