Workshop, Fysikalen Maria Stuart & Elisabet I (2018)

Skådis

Skådisgruppen består, som namnet antyder, utav skådespelarna och leds av regissörerna. De repar manus och övar på skådespeleri och sång, det senare oftast tillsammans med kören. Fysikalen har ofta omkring 7-8 skådespelare i varje uppsättning.

Kontakt: Elin Hynning och Sofie Andersson, fspex_regi@f.kth.se

Skrivare

Skrivarna skriver hela manuset till spexet. Det är här som handlingen och alla roliga repliker blir till. Mycket tid och energi läggs på Fysikalens manus som, för att göra det hela ännu roligare, skrivs på rim. Skrivarna är oftast den största gruppen i spexet och är också en grupp som täcker över ett stort åldersspann, med allt ifrån nya spexare till spexveteraner som varit med ända sedan den första Fysikalen 1982. Förutom att skriva manuset brukar denna grupp skriva många av låttexterna till spexet.

Kontakt: Josefin Lindström josefli@kth.se

Kör

Kören är med och sjunger i de flesta sångnummer, nästan alltid tillsammans med en eller flera skådespelare. De utgör även en viktig del av spexets mycket uppskattade a capella-nummer. Kören består vanligtvis av 6-10 personer. Ofta har vissa körmedlemmar mindre roller i handlingen.

Kontakt: Mårten Nilsson, marten3@kth.se och Ruth Aleksandrauskaite, rutaa@kth.se

Orkester

Orkestern är utan tvekan den största av grupperna på scen, med ett tjugotal personer som spelar alla möjliga olika instrument. De understöder kören och skådespelarna med schyssta accord, fräcka riff och vackra melodislingor. Orkestern står även för ouvertyren och den förträffliga pausmusiken.

Kontakt: Anton Björnberg, antonbjo@kth.se

Dans

Dansgruppen koreograferar och framför dansnummer som effektfullt komplement till skådisarnas och körens agerande på scen. Dansnumren är av alla tänkbara genrer och gruppen jobbar mycket tillsammans med orkestern men även med kostymgruppen för att skapa spektakulära nummer.

Kontakt: Kajsa Forslund Sundman, kajsafs@gmail.com

Kostym

Kostymgruppen ser till att alla på scen har något att ha på sig. De skapar stor del av karaktärerna och miljön och sätter mycket av stämningen i spexet. Arbetet innefattar hela processen från pappersskisser till fulla munderingar och ibland även akuta reparationer under pågående föreställning. Det har även hänt att blodeffekter fått ordnas i aktpauserna.

Kontakt: Lena Engström, lena0engstrom@gmail.com

Smink

”Jag springer runt och målar på människor. Det är awesome!” – Viktor Kull, sminkchef Kennedy (2014). Det är sminkgruppen som ser till att skådespelarna ser bra ut i ansiktet (samt ibland även resten av kroppen) – även på scen. Detta innefattar teatersminkning inklusive t.ex. lösskägg, mustascher och peruker (samt en och annan hatt).

Kontakt: Mustafa Abedali, abedali@kth.se

PR

PR-gruppen sköter kommunikationen med allmänheten. De gör reklam för spexet genom att utnyttja alla möjliga kanaler, ser till att biljetter säljs och har även kontakt med företag om sponsring och samarbeten. Det är med PR-gruppen som du ska flörta om du vill ha en sida tillägnad dig i programbladet eller vill ha ett av Fysikalens fantastiska tygmärken.

Kontakt: Ksenia Loskutova och Erik Murray, emurray@kth.se

Fest & mys

Festgruppen arrangerar de olika festtillfällena i samband med Fysikalen. Det innefattar bland annat uppstartsfester, rephelgsfester och slutfester, och fester där emellan. Fest- och mysgruppen hjälper också till att få alla spexare att må bra och att det finns kakor bakom scen under föreställningsveckan.

Kontakt: Noak Jönsson, noakjonsson@gmail.com

Dekor

Dekorgruppen bygger och målar allt som står på scen, utom möjligtvis skådespelarna och deras kläder. Ett välkänt ordspråk inom Fysikalen är ”Tekniken fixar!”. Detta uttryck härstammar från de år då denna grupp kallades ”teknikgruppen”. Men dekoren fixar minst lika bra! I dekorgruppen ingår allt från fondmålning till baguettebazookabygge och certifieringar som ”skådissäker”.

Kontakt: Erik Ahlberg, eahlberg12@gmail.com

Ljud och Ljus

Ljud- och ljus-gruppen ser till att alla på scen hörs och syns på bästa sätt. Innan föreställningarna innefattar det att diskutera och bestämma kring ljud- och ljus-effekter med regi och alla inblandade. På förställningsdagarna basar man över soundcheck och under föreställningarna har man den bästa utsikten av oss alla!

Kontakt: Emanuel Ravemyr, ravemyr@kth.se