Om Fysikalen

Om_Fysikalen_THS Om_Fysikalen_F Om_Fysikalen_Fysikalen

Fysikalen är ett spex som tillhör Fysiksektionen på KTH, som i sin tur tillhör THS (Tekniska Högskolans Studentkår). Det betyder att de flesta som medverkar i Fysikalen antingen studerar, eller har studerat, Teknisk Fysik på samma skola. Fysikalen är dock en öppen organisation och består därför även av andra spexsugna människor. Totalt är vi ett hundratal Fysikalare involverade i varje produktion.

Den första uppsättningen av Fysikalen sattes upp 1982 i samband med Fysiksektionens 50 års-jubileum och blev en stor succé. Sedan dess har Fysikalen satts upp vartannat år och är ett mycket uppskattat inslag i studentlivet på Fysiksektionen. Huvudkaraktärer i spexen har varit allt emellan drottning Kristina, Carl Michael Bellman,  Shakespeare och Billy the Kid. En fullständig lista över alla spex, med tillhörande sammanfattningar, finns här.


Fysikalen Kennedy, 2014, föreställning i Helsingfors. Foto: Toni Mäkelä

Idag utmärker Fysikalen sig genom att vara skriven helt och hållet på rim och för att ha extra stora och ambitiösa grupper med kör, dans och orkester. Vi är stolta över att erbjuda skämt och ordvitsar på alla möjliga (och omöjliga!) nivåer. Vårt mål är att erbjuda en skön blandning av show, humor och drama. Vi lämnar ingen oberörd!